Voordelen van applicaties koppelen

Voordelen van meerdere applicaties koppelen / integreren

De kans is bijzonder groot dat er binnen jouw bedrijf gebruik wordt gemaakt van niet zomaar één, maar wel van meerdere applicaties. Daar is op zich natuurlijk niets mis mee. Wist je echter dat het ook mogelijk is om al deze verschillende applicaties te koppelen? Dit kan er voor zorgen dat alle data waar de verschillende applicaties over beschikken als het ware wordt gecombineerd en verzameld op één centrale locatie. Dit brengt ongelofelijk veel interessante voordelen met zich mee waar we je graag verder op deze pagina kennis mee laten maken.

1. Het werken wordt een behoorlijk stuk efficiënter gemaakt

Stel jezelf eens voor dat je voor het uitvoeren van verschillende taken gebruik dient te maken van meerdere stukjes software. Op zich is het best mogelijk dat deze verschillende stukjes software perfect doen wat je er van verwacht. Voor elke applicatie die wordt gebruikt geldt evenwel dat er een bepaalde leercurve aan verbonden is. Die leercurve zou zomaar eens een niet onaanzienlijk probleem met zich mee kunnen brengen. Het kost namelijk heel wat tijd om je medewerkers vertrouwd te laten worden met de applicaties die ze moeten gebruiken.

Door het koppelen van meerdere applicaties die worden gebruikt binnen jouw bedrijfsomgeving zal je kunnen vaststellen dat er veel efficiënter kan worden gewerkt. Werknemers dienen zich namelijk nog maar te verdiepen in één stukje software terwijl ze ook veel eenvoudiger toegang hebben tot alle relevante data voor de taken die ze willen uitvoeren. Wil je dus met andere woorden de efficiëntie binnen jouw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat applicaties koppelen je daar zeker en vast bij kan helpen.

2. Je kan behoorlijk wat kosten besparen

Het tweede voordeel waar je op kan rekenen heeft betrekking tot het financiële aspect. Door het koppelen van applicaties zal je namelijk al snel kunnen vaststellen dat het mogelijk wordt om heel wat kosten te besparen. Hoe dat precies kan? Zeer eenvoudig. In eerste instantie zorg je er op deze manier voor dat je medewerkers veel minder lang moet opleiden. Vertrouwd raken met één stukje software is namelijk veel eenvoudiger dan vertrouwd geraken met meerdere, verschillende applicaties. Tijd kost uiteraard ook geld en dus is het op deze manier zeker en vast mogelijk om een interessante besparing te kunnen realiseren.

3. Je hebt al jouw data beschikbaar op één centrale locatie

Er is door de jaren heen reeds ongelofelijk veel gezegd en geschreven over het versnipperen van data. Het is compleet normaal dat er binnen heel wat ondernemingen sprake is van een versnippering van data. Dit gezegd hebbende is dit eigenlijk niet interessant. Voor heel wat verschillende vormen van data geldt namelijk dat er sprake is van een sterke, onderlinge relevantie. De klantenhistorie is bijvoorbeeld gerelateerd aan mogelijke kortingen die ze krijgt toegekend terwijl je uiteraard ook een duidelijk beeld wil kunnen krijgen van bijvoorbeeld de huidige openstaande facturen waar de klant in kwestie over beschikt. Door applicaties te koppelen wordt alle data beschikbaar op één bepaalde, centrale plaats. Op deze manier kan je er pas echt op de meest optimale wijze mee aan de slag gaan.