Odoo beste ERP systeem

Odoo scoort als beste ERP systeem

Odoo heeft de laatste jaren een zeer grote groei doorgemaakt. Het ERP systeem is in de afgelopen zes jaar maar liefst 55% gegroeid in gebruikers. Met 6 miljoen gebruikers in 175 landen doet het Belgische platform het meer dan goed. Sterker nog, ze zijn als nummer één uit de test gekomen. Wij waren al fan, maar we bespreken hieronder ook graag met jou waarom Odoo zo goed scoort bij de gebruikers.

Odoo als snelst groeiende ERP systeem

Het G2 Momentum Grid Report for ERP Systems is recentelijk uitgekomen. In dit rapport worden 50 ERP systemen met elkaar vergeleken op basis van een Satisfaction Score en de Momentum Score. De eerste score meet op basis van een algoritme hoe tevreden klanten zijn met het ERP systeem aan de hand van reviews. Dit is dus opgebouwd uit de beoordelingen van echte klanten die het Odoo systeem van A-Z hebben leren kennen. De tweede score is een aanduiding voor de groei die het bedrijf in een jaar heeft gemaakt. En dat blijkt inderdaad een verbazingwekkend grote groei te zijn.

Odoo heeft een overduidelijke eerste plek bemachtigd in de ‘Momentum Grid Score’. Odoo scoort bovengemiddeld hoog op tevredenheid en doorgemaakte groei. Het ERP systeem heeft een behoorlijke groeispurt gehad. Zo is het aantal medewerkers fors gestegen, zijn ze in een sneltrein vooruit gegaan met de reviews en hebben ze een mooie ‘social growth’ en ‘web growth’ gerealiseerd. Odoo heeft op dit moment meer dan 1170(!) medewerkers. En dat wereldwijd verspreid over maar liefst 175 landen. Het ERP systeem uit ons buurland doet het schokkend goed.

Waardering van de Odoo functies

Odoo beschikt over een paradijs aan functies. Dat maakt het tot een totaalsysteem, een systeem waarin je het grootste deel van je bedrijfsprocessen kunt verwerken. Zonder dat je het merkt, scheelt dit je een hoop tijd. Waar je vroeger moest switchen van applicatie naar applicatie, kun je nu het meeste in één ERP systeem doen.

Odoo scoorde in het rapport bijvoorbeeld zeer goed op het gebruiksgemak en het gemak bij het opzetten van het systeem. Dit zijn natuurlijk belangrijke eigenschappen voor een ERP systeem. Een goed ERP systeem is ook te gebruiken door dummies. Gebruikersgemak is daarom onwijs belangrijk en draagt bij aan optimaal gebruik en begrip van het systeem. Zo biedt Odoo bijvoorbeeld ook gratis e-learning modules. Dat past natuurlijk onwijs bij het open-source karakter.

Een totaliteit aan functies en toch gebruiksvriendelijk

Dit gebruiksgemak is voor ons een belangrijke reden om met Odoo te werken. Demolium ondersteunt klanten al jarenlang in het gebruik van Odoo. Ondanks de grote hoeveelheid aan functies, weet Odoo het systeem overzichtelijk te houden voor de gebruikers. Het totaalsysteem stelt niet teleur en biedt mogelijkheden voor bijna alle bedrijfsprocessen: van boekhouding, tot verkoopbeheer tot projectmanagement. Kun jij zo’n totaalsysteem wel gebruiken in jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op en onze Odoo specialisten kijken graag met je mee naar hoe Odoo binnen jouw bedrijf geïmplementeerd kan worden.