E-mail marketing met Mautic

Het voeren van marketing was vele jaren lang een behoorlijk dure onderneming. Bovendien was het ook vrij complex om een goed presterende marketingcampagne op te zetten. Heel wat ondernemingen hebben op deze manier (veel) geld verloren. De voorbije jaren heeft de marketingwereld echter een zeer sterke evolutie doorgemaakt. Tegenwoordig is het dan ook veel eenvoudiger dan vroeger mogelijk om zowel potentiële als bestaande klanten te benaderen. Neem nu bijvoorbeeld Mautic. Dit is een open source marketing automation tool waar heel wat bedrijven elke dag opnieuw gebruik van maken. In tegenstelling tot wat je zou vermoeden zijn er aan het gebruik van deze software ook helemaal geen hoge kosten verbonden, in tegendeel. De software is dan ook geheel gratis te implementeren in je eigen website. Wil jij ook graag heer en meester worden over al jouw online marketingactiviteiten en zou je graag een doeltreffende mailing willen uitvoeren naar je klanten? Dan laten we je op deze pagina graag ontdekken hoe je dat nu precies voor mekaar krijgt.

E-mail marketing met Mautic

Nog steeds is het zo dat e-mail marketing één van de meest doeltreffende vormen van marketing is. Dit niet alleen voor wat het bereiken van potentiële, maar ook bestaande klanten betreft. Door gebruik te maken van Mautic zal je kunnen vaststellen dat het versturen van gepersonaliseerde nieuwsbrieven of e-mails naar je leads kinderspel wordt. Mautic leent zich uitstekend voor het versturen van mailings naar complete databases en kenmerkt zich onder meer door het ontbreken van een limiet. Nog een extra niet onbelangrijke troef van deze software is dat ze vrij eenvoudig kan worden samengevoegd met bestaande e-mail marketing tools. Ook dit komt de efficiënte werking van deze software uiteraard alleen maar ten goede.

Gedetailleerde rapportages

Bovenstaande voordelen maken het reeds interessant om voor het voeren van jouw e-mail marketing gebruik te maken van Mautic, maar er is meer. Daarnaast is het namelijk ook zo dat deze software het mogelijk maakt om gedetailleerde rapportages te ontvangen. Voor veel mensen die bijvoorbeeld aan e-mail marketing doen geldt dat ze de prestaties van hun campagne(s) op geen enkele manier kunnen opvolgen. Dat is niet interessant, want hierdoor tast je volledig in het duister. Hoe moet je op deze manier nu bijvoorbeeld precies kunnen achterhalen op welke vlakken er moet worden bijgestuurd? Precies, dat is eigenlijk onmogelijk.

Je e-mail marketing uitvoeren met behulp van de Mautic software zorgt er voor dat je eindelijk over perfect meetbare resultaten komt te beschikken. In eerste instantie kan je door middel van deze software bijvoorbeeld ontdekken hoeveel van de ontvangers de ontvangen e-mail daadwerkelijk openen. Bovendien kan er ook worden gemonitord hoeveel klikken er uiteindelijk hebben geleid naar de website. Een extra interessante troef van Mautic heeft betrekking tot de mogelijkheid om zogenaamde follow-up mailings uit te voeren. Deze follow-up mails kunnen volledig worden afgestemd op het bezoekersgedrag.

Hoe dan ook, ben jij nog op zoek naar een mogelijkheid om op de meest efficiënte en tevens ook op de interessantste manier aan e-mail marketing te doen? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om te overwegen om daarvoor gebruik te maken van Mautic.